nanjing mixed use
       
     
Nanjing_SitePlan (2017_09_28 21_07_46 UTC).png
       
     
 The project’s retail podium provides an active outdoor “valley” of terraced shops in a landscaped setting, centered on a large open space with an amphitheatre and water features. The retail faces the city with a five and six story screened media facade which opens at regular intervals to allow ventilation and light into common areas.
       
     
nwcorner_street (2017_09_28 21_07_46 UTC).jpg
       
     
nanjing mixed use
       
     
nanjing mixed use

work by Jeffrey Till while Design Director at Woods Bagot

This mixed use project in Nanjing’s growing business district features a 408 meter office and hotel tower, flanked by two smaller residential towers above a retail podium. Modeled after Woods Bagot’s “Zero E” pilot project, the tower has an optimised external structural frame which carries both vertical and lateral loads in a diagrid pattern, punctuated with multistorey sky gardens. This design has a very efficient, lightweight configuration that provides particularly effective seismic performance.

Nanjing_SitePlan (2017_09_28 21_07_46 UTC).png
       
     
 The project’s retail podium provides an active outdoor “valley” of terraced shops in a landscaped setting, centered on a large open space with an amphitheatre and water features. The retail faces the city with a five and six story screened media facade which opens at regular intervals to allow ventilation and light into common areas.
       
     

The project’s retail podium provides an active outdoor “valley” of terraced shops in a landscaped setting, centered on a large open space with an amphitheatre and water features. The retail faces the city with a five and six story screened media facade which opens at regular intervals to allow ventilation and light into common areas.

nwcorner_street (2017_09_28 21_07_46 UTC).jpg